当前位置:首页 > 2016年英语4月真题每日训练(三)

2016年英语4月真题每日训练(三)

2017年09月20日 11:43:43 文章来源:尚德机构

》》点击进入更多在线题库,进行免费训练《《

[[tupian2004]]

        “英语(二)”是高等教育自学考试各个专业的公共必考课,共分为七部分:阅读理解、阅读选择、概括段落大意和补全句子、填句补文、填词补文、完型补文与短文写作,是所有自考课程中需要一定基础的科目,因此成为自考社会助学的难点。尚德特推出英语(二)真题及答案系列,为考生提在线知识题库,帮助考生进行每日训练,做到操千曲而后晓声,观千剑而后识器。建议考生收藏本页,方便随时关注。


概括段落大意和补全句子(第16~25题,每题1分,共10分)


        阅读下面短文,请完成短文后的2项测试任务:
(1)从第16~19题后所给的5个选项中为第段每段选择1个正确的段落大意;

(2)从第20~25题后所给的7个选项中选择6个正确选项,分别完成每个句子。在答题卡相应位置上将答案选项涂黑。


How to Forgive, Forget and Let Go


        ① Forgiving someone does not mean releasing them from an earlier guilt. What if the person who wronged you is not living? What if the person is someone who made you extremely embarrassed during school 20 or 30 years ago? Letting go of emotional pain does not mean that nothing happened; it means that you no longer want to be controlled by it.

        ② Recognize that forgiveness is not denial. Whatever caused the pain was a real incident. Denying that it happened means it is too painful to work through the emotions. There is no timeline on forgiveness. Some steps take longer to get through, and it is acceptable to set them aside for a period of time. Part of forgiveness is understanding whether or not someone takes responsibility for what happened, and may even show regret.

        ③ Understand that not everyone who forgives reconciles with the person who caused the pain. There are relationships that are harmful and even physically dangerous. While it is possible to forgive the past and move beyond it,it may also mean that the person who was involved can no longer play an active role in your life. If a person or situation is not safe,it may be best not to reconcile the relationship now. Work on forgiveness at d time when you are emotionally healthy and physically safe.

        ④ Make a conscious decision to forgive someone. Even if they never apologize for what happened, determine within yourself that it is fine to proceed without this apology. Apologies should not be asking for forgiveness. Apologies should be offered as an effort of true regret. They should be admitting that taking personal responsibility for the situation is important. Even without that apology, make up your mind to forgive, forget, and eventually let go.

Task 1

16、 Paragraph

17、 Paragraph  :

18、 Paragraph :

19、 Paragraph

A. Forgiving should be at a safe time.

B. Forgiving is not to deny what happened.

C. Forgiving is not to free someone from blame.

D. Forgiving can happen without an apology.

E. Forgiving can lead us away from the past hurt.


16.Paragraph :_______

A. Forgiving should be at a safe time

B. Forgiving is not to deny what happened

C. Forgiving is not to free someone from blame

D. Forgiving can happen without an apology

E. Forgiving can lead us away from the past hurt

答案:C

解析:该段的首句是主题句Forgiving someone does not mean releasing them from an earlier guilt.原谅他人不代表他人没有过错。Free 与 release 同义故选C。

 

17. Paragraph ②:_______

A. Forgiving should be at a safe time

B. Forgiving is not to deny what happened

C. Forgiving is not to free someone from blame

D. Forgiving can happen without an apology

E. Forgiving can lead us away from the past hurt

答案:B

解析: 同义替换。段落句首为主题句。Recognize that forgiveness is not denial要认识到原谅不是否认一切。Denial,否认,拒绝。Denial 是动词deny 否认,拒绝的名词形式。该段讲述了伤害是切实存在的,要平复之前所受到的伤害原谅他人是一件不容易的事,需要正视所受到的伤害和自身情绪,故选择B。

 

18. Paragraph ③:_______

A. Forgiving should be at a safe time

B. Forgiving is not to deny what happened

C. Forgiving is not to free someone from blame

D. Forgiving can happen without an apology

E. Forgiving can lead us away from the past hurt

答案:A

解析:第三段If a person or situation is not safe,it may be best not to reconcile the relationship now.

如果对方是一个会对他人造成威胁或是情绪状态处于不稳定的情况下则最好不要急于马上和解。Work on forgiveness at a time when you are emotionally healthy and physically safe.本段主要讲述如何安全的进行和解和选择合适时机进行和解,故选A。

 

19. Paragraph ④:_______

A. Forgiving should be at a safe time

B. Forgiving is not to deny what happened

C. Forgiving is not to free someone from blame

D. Forgiving can happen without an apology

E. Forgiving can lead us away from the past hurt

答案:D

解析:第四段中主要阐述了给出道歉与被原谅之间的关系。即使没有道歉,也可以原谅他人,不再被过去所受的伤害而左右。故选D。


Task 2

20、 You may forgive some _______.

21、 There is no fixed time_______.

22、 Even if you’ve forgiven someone,_______.

23、 Don't rush to forgive those_______.

24、 Some people apologize merely_______ .

25、 If you expect an apology,_______.

A、 you may not become friends

B、 to offer forgiveness

C、 who are still dangerous to you

D、 who wronged you long time ago

E、 you may never get rid of emotional pain

F、 ho only forgive those showing regret

G、 for being forgiven


20、 You may forgive some _______.

A. you may not become friends

B. to offer forgiveness

C. who are still dangerous to you

D. who wronged you long time ago

E. you may never get rid of emotional pain

F. who only forgive those showing regret

G. for being forgiven

答案:D

解析:第一段中从What if the person who wronged you is not living假如曾经伤害过自己的人已不在人世可知D符合句意。

 

21. There is no fixed time________.

A. you may not become friends

B. to offer forgiveness

C. who are still dangerous to you

D. who wronged you long time ago

E. you may never get rid of emotional pain

F. who only forgive those showing regret

G. for being forgiven

答案:B

解析:题干中fixed有固定之意。即题干意为没有固定的时间________。文中第二段There is no timeline on forgiveness可知原谅他人没有固定时间,故选B。

 

22. Even if you've forgiven someone,_______.

A. you may not become friends

B. to offer forgiveness

C. who are still dangerous to you

D. who wronged you long time ago

E. you may never get rid of emotional pain

F. who only forgive those showing regret

G. for being forgiven

答案:A

解析:根据第三段第一句Understand that not everyone who forgives reconciles with the person who caused the pain.需要了解不是每个人都会原谅给他带来痛苦的人并和他重修旧好。题干Even if含转折之意t题干意思为即使已经原谅了某人,但是____,故选A与原文相符。

 

23. Don't rush to forgive those________.

A. you may not become friends

B. to offer forgiveness

C. who are still dangerous to you

D. who wronged you long time ago

E. you may never get rid of emotional pain

F. who only forgive those showing regret

G. for being forgiven

答案:C

解析:从题干意思可知,不要忙着去原谅那些______。结合短文第三段 If a person or situation is not safe, it may be best not to reconcile the relationship now如果对方是一个会对他人造成威胁或是情绪状态处于不稳定的情况下则最好不要急于马上和解,可知C最符合原意。

 

24. Some people apologize merely_______.

A. you may not become friends

B. to offer forgiveness

C. who are still dangerous to you

D. who wronged you long time ago

E. you may never get rid of emotional pain

F. who only forgive those showing regret

G. for being forgiven

答案:G

解析:该题干意为一些人道歉_______根据上下文可知道歉是为了寻求原谅,故选G。

    

25. If you expect an apology,________.  

A. you may not become friends

B. to offer forgiveness

C. who are still dangerous to you

D. who wronged you long time ago

E. you may never get rid of emotional pain

F. who only forgive those showing regret

G. for being forgiven

答案:E

解析:根据文章中心意思可知原谅他人并不纠结于他人是否做出道歉。从最后一段中Make a conscious decision to forgive someone. Apologies should not be asking for forgiveness和第一段中it means that you no longer want to be controlled by it可知原谅他人让自己从之前的情感伤害中走出,而不是为了得到他人的道歉,故选E。


如果遇到报考疑惑,可点击免费咨询,一对一报考指导
报考
提醒
报考
咨询

1对1报考咨询服务

关注
公众号

关注尚德机构官网

APP
下载

下载尚德APP