当前位置:首页 > 2016年10月自考英语真题训练(三)

2016年10月自考英语真题训练(三)

2017年09月20日 11:28:37 文章来源:尚德机构

》》点击进入更多在线题库,进行免费训练《《

[[tupian2036]]

        “英语(二)”是高等教育自学考试各个专业的公共必考课,共分为七部分:阅读理解、阅读选择、概括段落大意和补全句子、填句补文、填词补文、完型补文与短文写作,是所有自考课程中需要一定基础的科目,因此成为自考社会助学的难点。尚德特推出英语(二)真题及答案系列,为考生提在线知识题库,帮助考生进行每日训练,做到操千曲而后晓声,观千剑而后识器。建议考生收藏本页,方便随时关注。


概括段落大意和补全句子(第16~25题,每题1分,共10分)


        阅读下面短文,请完成短文后的2项测试任务:(1)从第16~20题后所给的6个选项中为第①~⑤段每段选择1个正确的小标题;(2)从第21~25题后所给的6个选项中选择5个正确选项,分别完成每个句子。在答題纸相应位罝上将答案选项涂黑。


How to Perfect the Art of Public Speaking


      If you want to become the type of speaker you've always wanted to be, read the following suggestions.

①  You can't go from a nervous speaker to a star speaker overnight. You shouldn't expect to. Give yourself time to get used to a large audience. Start with smaller groups and get as much feedback as you can. Keep on practicing and developing your skills.

②  Be familiar with your speech materials. That doesn't mean memorizing your speech, which can lack enthusiasm and naturalness. Know your key talking points, supporting details and ways to move from one point to the next.

③  Positive energy can be passed. If you're excited and enthusiastic, your audience will be, too. You'll be surprised at the positive cycle that creates: An enthusiastic audience can add even more energy to you. Use hand gestures. When appropriate, smile, smile, smile.

④  Find friendly, interested faces in the audience and speak to them. Look into their eyes. It helps prevent you from staring off into the distance or reading from notes. It also helps make you feel like you are talking in a conversation rather than speaking to a group.

 ⑤  When you look great, you feel great. That makes you confident. Looking great doesn't mean wearing new clothes. It means wearing clothes and shoes you feel comfortable and appropriate to the setting. You can't go wrong with business suit, Simple is fine, but you should look clean from head to toe.

 

 Task1

16. Paragraph ①:

17. Paragraph ②:     

18. Paragraph :                                                          

19. Paragraph ④:

20. Paragraph ⑤:

A. Be enthusiastic

B. Know your materials

C. Make eye contact

D. Know your audience

E. Improve gradually

F. Dress appropriate


 16.Paragraph ①_______

A. Be enthusiastic

B. Know your materials

C. Make eye contact

D. Know your audience

E. Improve gradually

F. Dress appropriate

答案:E

解析:关键句“Give yourself time to get used to a large audience. Start with

smaller groups and get as much feedback as you can.”“Keep on practicing and

developing your skills.” 本段提出了提高演讲技能是不可能一蹴而就,首先要端正心态,并通过持续不断的训练才能逐渐提升演讲技能。故选E。

17.Paragraph ②______

A. Be enthusiastic

B. Know your materials

C. Make eye contact

D. Know your audience

E. Improve gradually

F. Dress appropriate

答案:B

解析:由第一句Be familiar with your speech materials 可知,选B。

18. Paragraph ③_______

A. Be enthusiastic

B. Know your materials

C. Make eye contact

D. Know your audience

E. Improve gradually

F. Dress appropriate

答案:A

解析:关键句“If you're excited and enthusiastic, your audience will be, too.””You'll be surprised at the positive cycle that creates: An enthusiastic audience can add even more energy to you.”该段谈的是如果演讲者以积极、正面的情绪进行演讲就会将这种情绪感染听众,并从听众那里获得更多正面的情绪回馈,加强了演讲效果。故选A。

19. Paragraph ④

A. Be enthusiastic

B. Know your materials

C. Make eye contact

D. Know your audience

E. Improve gradually

F. Dress appropriate

答案:C

解析:关键句“ Look into their eyes. It helps prevent you from staring off into the distance or reading from notes. ”本段讲的是通过与席上观众进行眼神交流等身体语言的互动既能拉近演讲者与听众的距离又能一定程度缓解演讲者的紧张情绪。故选C。

20. Paragraph ⑤________

A. Be enthusiastic

B. Know your materials

C. Make eye contact

D. Know your audience

E. Improve gradually

F. Dress appropriate

答案:F

解析:关键句“It means wearing clothes and shoes you feel comfortable and appropriate to the setting.”本段讲的是演讲者穿着舒适得体更有利于现场发挥,故选F。

 

 

Task 2

21. Feedback helps speakers_______.

22. Memorizing materials may lead to_______.

23. Hand gestures and smiles help create_______.

24. Looking into the eyes of the audience helps_______.

25. Wearing right clothes may_______.

A. lack of enthusiasm

B. make you look great

C. a positive atmosphere

D. Improve their speaking skills

E. stop you from reading your notes

F. become a good listener


21. Feedback helps speakers_______.

A. lack of enthusiasm

B. make you look great

C. a positive atmosphere

D. Improve their speaking skills

E. stop you from reading your notes

F. become a good listener

答案:D

解析:由第一段“Start with smaller groups and get as much feedback as you can.Keep on practicing and developing your skills. ”可知答案选D。

22. Memorizing materials may lead to_______.

A. lack of enthusiasm

B. make you look great

C. a positive atmosphere

D. Improve their speaking skills

E. stop you from reading your notes

F. become a good listener

答案:A

解析:由第二段关键句“That doesn't mean memorizing your speech, which can lack enthusiasm and naturalness. ”可知演讲者机械背诵演讲稿,既会显得不自信又会不自然,故选A。

23. Hand gestures and smiles help create_______.

A. lack of enthusiasm

B. make you look great

C. a positive atmosphere

D. Improve their speaking skills

E. stop you from reading your notes

F. become a good listener

答案:C

解析: 由第三段“Positive energy can be passed.”和“Use hand gestures. When appropriate, smile, smile, smile.”可知,演讲者通过手势与微笑能够向听众传递出正面、积极的能量,感染并拉近演讲者与听众的距离,营造良好的氛围,故选C。,

24. Looking into the eyes of the audience helps_______.

A. lack of enthusiasm

B. make you look great

C. a positive atmosphere

D. Improve their speaking skills

E. stop you from reading your notes

F. become a good listener

答案:E

解析:由第四段关键句“Look into their eyes. It helps prevent you from staring off into the distance or reading from notes.”可知,选A。 

25. Wearing right clothes may_______.

A. lack of enthusiasm

B. make you look great

C. a positive atmosphere

D. Improve their speaking skills

E. stop you from reading your notes

F. become a good listener

答案:B

解析:由第五段关键句“Looking great doesn't mean wearing new clothes. It means wearing clothes and shoes you feel comfortable and appropriate to the setting.”“appropriate”和“right”是同义词,可知选B。

 


如果遇到报考疑惑,可点击免费咨询,一对一报考指导
报考
提醒
报考
咨询

1对1报考咨询服务

关注
公众号

关注尚德机构官网

APP
下载

下载尚德APP